DET Å TENKE OVER NOE.

0 0
Read Time:4 Minute, 48 Second

Det å tenke over noe.

Det å reflektere, er i følge SNL å gjenspeile, kaste tilbake lys, bølger eller stråling. Begrepet kan også assosieres med det å tenke over noe. I dette innlegge skal jeg reflektere over mine tillærte og kanskje ikke tillærte kunnskaper, det å oppsummere hva jeg personlig har fått med meg av pensum og forelesning og hvilke konsekvenser dette kan ha.  Det jeg først og fremst reflektere over, var noe jeg fant på en kopp jeg kjøpte for en uke siden. Så heldig jeg er som kan sitte å velge mellom valgfag i en bachelor jeg er halvveis i. Så heldig jeg er som har muligheten til å utdanne meg til akkurat det jeg vil og jo heldig her er som på lese opp igjen en side fordi jeg ramlet litt av pensum i et øyeblikk.

Det første jeg lærte før dette året i det hele tatt begynte, var ordene Proisp, C-panel og Workpress. Dette er programmene vi bruker gjennom undervisningen for å opprette en blogg. I løpet av denne prosessen hadde jeg bygget meg opp flere forskjellige type forventinger hva faget skulle være og hvordan det ville se ut for meg om en måned. 

Hvor har mine tanker vandret den siste måneden…

I det jeg selv hadde mine tankeprosesser rundt det å skrive en blogg, hadde jeg vil assosiasjoner fra da jeg gikk i 8. klasse på ungdomsskolen og hadde i en kort liten periode med blogging som kunne mer eller mindre kategoriseres som rosablogg back in the days. Det som jeg strev med da og noe som fortsatt henger ved meg, er mine digitale fotspor som blir lagt igjen. Hvilket inntrykk jeg legge fra meg, hvor mange forskjellige måter så mange forskjellige folk kan tolke mine ord. Ikke bare fordi hvem som helst kan ha tilgang til tanker og kunnskap tatt fra min hjerne, men også litt det å skulle annonsere eller fremheve seg selv. De digitale fotsporene jeg har lagt igjen så langt, er jeg vell mer eller mindre stolt av. 

Det å sette seg selv i fremhevde bokstaver er ikke alltid like lett. Jeg har følt på et press, som kommer for det fra meg selv, å prestere godt på blogginnleggene der det også skal skinne igjennom pensum, og tråder fra forelesning. Det er samtidig veldig lærerikt for meg også, det gjør at man aktivt hver uke elv drar tråder og reflekter over pensum og kanskje selv finner noen interessante artikler om ny avansert teknologi. Dette er noe jeg syntes har vært mest artig, det å lese og se Youtube klipp om ny avansert teknologi, eller det å høre vår foreleser Arne Krokan snakke om det, fascinerer meg hver gang. Jeg har slitet en del med å finne de rette ordene i mine innlegg, men så kjenner jeg meg selv nok til å vite at jeg kan være ganske perfeksjonist på mine egne verk.

Hva har jeg lært den siste måneden?

Jeg har lært at sirkulær økonomi er et økonomisk system som bygger på prinsipper fra sirkulære kretsløp i naturen. de har som utgangspunkt at alle ressurser har en anvendelse og at det dermed ikke skapes unødvendige konsekvenser, som avfall og utslipp. Jeg har lært at man kan tenke ganske stort inn i fremtiden til 3D – printing. Jeg har også heller fått et større bredde i syns perspektivet mitt når det kommer til nettsider, teknologi og markedsføring gjennom digitale plattformer.

Jeg har lært mye kult men jeg har også lært å venne meg til å ha hjemme kontor under alle forelesninger. Det er en vane jeg vet er litt vrien å endre på over natten til en mer fysisk tilstedeværende undervisning.

Vi kan også se at det digitale har blir nesten nødvendig under ekstra ordinere omstendigheter, som under en verdens omfattende pandemi. Jeg har selv følt på viruset, noe som gjorde siste uken i januar litt annerledes. Når man har hørt om et virus som dreper, vet man ikke helt hva man skal forberede seg på når den tar over din kropp. så i det jeg legger dette innlegget ut, er jeg ute av isolasjon, er nok frisk og rask nok til å kunne triumfere etter å ha vunnet mot et killer virus.

Hva kan vi se på som konsekvenser her?

Mye av hva jeg har sett i etterkant av denne måneden, er noe som jeg tror man alltid kan tenke etter ett endt arbeids prosjekt, eller periode, det at man kunne vært enda mer forberedt. Jeg prøver selv å ikke være for kritisk i studie perioden, for det er i denne perioden jeg SKAL feile. Det er nå jeg kan lære av det og kunne være klar for arbeidslivet. Det å studere handler ikke om å være perfekt, det handler om å lære, det å prestere og ikke alltid kunne fylle ut full score, men så å kunne lære hva som ikke traff den skoen fullt ut. jeg kan på en måte se det slik, konsekvensene av å ikke feile i denne tiden, kan koste på meg å feile i arbeidslivet og ikke kunne vite at det gir bra, man må bare opp på hesten igjen om fikse og jobbe for det.

Noe annet som jeg selv har tenkt mye mer over etter jeg startet med dette kurset, er hvor mye tid vi bruker i den digitale verden. Hvor mye digitale plattformer tar opp av vår tid. Tid er den tingen vi ikke får tilbake i livet, så hvorfor bruker vi så mye tid på noe som ikke puster, går eller er en menneskelig kontakt? jeg skal ikke si at jeger noe bedre, avhengigheten er der og selvom jeg er bevisst over tid jeg bruker, er det som en elv man ikke helt greier å bygge en demper for.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post BÆREKRAFT + TEKNOLGI = ?
Next post H&M + instagram